Размисли на деня

Just my 2 cents относно цялата политическа активност из фейса и извън него. Хората гласуват за партиите които познават (ДПС и малките партии), или за по-малкото зло (ГЕРБ).
Проблема на цялата ситуация е, че тва не е демокрация, при все че хората няма за кой да гласуват – Не виждат някой който да отговаря на техните нужди. Другият проблем е, че нацията мисли на дребно – ГЕРБ е там, защото прави нещо което се вижда – градинки магистрали спортни зали – и общо взето това е. Зеещите проблеми си остават.
Реално, напълно печеливша партия би имала много по-тесни връзки с крайния си гласоподавател, и би се решила на много по-крайни промени. Това обаче ще стане трудно, поради вече известните добре облечени бизнесмени които поддържат статукво, и ако някой кривне, той или семейството му го отнасят. Това е и причината малко хора да се занимават с политика. Ако нямаш някой вътрешен човек, има абсолютно реален шанс да те намерят с бетонни кецове. И общо взето единственото което остава, е силно децентрализирана организация в която всичките 10000+ човека в партията взимат решението, и няма на кой да вземеш обувки, а да затриеш всичките ще излиза скъпо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *